Op een maandagmorgen enkele weken geleden kwam een oude bekende van mij langs. Hij was ten einde raad vanwege de pijn in zijn arm, schouder en nek. De pijn in arm was door een oude blessure, die door diverse operaties en medicatie alleen maar verergerd was, omdat er nu een zenuw beschadiging opgetreden was. De pijn in de schouder en nek kwamen vanuit het verleden waarin hij veel eenzijdig werk verricht had.

Hij mocht van zijn arts hiervoor 4 tramadol pillen per dag slikken! Helaas zonder het gewenste resultaat.

Aangezien hij geen enkele ervaring had met natuurgeneeswijzen moest ik hem overtuigen om een paar naaldjes te mogen zetten. Gelukkig stemde hij toe. Ik bedacht om eerst maar te beginnen met 2 verblijfsnaaldjes. Ik prikte op het spierontspanning en het valiumpunt.
Met het idee om later als het resultaat goed was meer naaldjes te gaan zetten. 
Bij het napraten gebeurde er iets wonderlijks: de vingers van zijn beschadigde hand werden warm, terwijl deze al maanden koud waren. 
Zijn nek werd warm en de pijn werd minder, evenals de andere pijn, die weliswaar niet weg was maar duidelijk minder!

Dit beloofde veel goeds. Uiteindelijk zijn wij met goedvinden van zijn arts ook andere punten gaan prikken, met als gevolg:
Minder pijn, beter slapen en daardoor ook rustiger overdag. Hij heeft nu van zijn arts andere medicatie gekregen                                                                 en binnenkort gaat hij ook naar het UMC (universitair medisch centrum) in Utrecht voor verder onderzoek.

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *